Mijn naam is Martijn Rademaker en ik ben gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van organisatie brede verandering voornamelijk opstrategisch en tactisch niveau Ik gelooft sterk in de kracht van zelforganisatie en zelfsturing maar dan wel binnen duidelijke kaders en vanuit inspirerende doelen.

Loopbaan

Na mijn afstuderen in 2001 ben ik begonnen als software ontwikkelaar en al snel ontstond mijn fascinatie met de manier waarop organisaties zijn ingericht en hoe wij mensen daarop reageren. In mijn 7 jaar als ontwikkelaar heb ik geleerd hoe teams naar een hoger niveau te brengen en om concrete resultaten te behalen in complexe omgeving.

In 2008 ben ik me als Architect gaan richten op veranderingen over teams heen. Hierbij staat de “harde” kant van veranderen, ook wel de bovenstroom genoemd centraal. Als Architect ben ik in staat om organisatie breed veranderingen te ontwerpen, te sturen en hiervoor draagvlak te creëren.

Omdat een succesvolle verandering niet alleen een “harde” maar ook een “zachte“ kant heeft, leek het me een uitdaging om te onderzoeken of ik deze ook kan “sturen“. Eerst als coach en nu als verandermanager “stuur” ik sinds 2015 zowel de onder als de bovenstroom. Van daaruit stel ik organisaties in staat om zichzelf verder te ontwikkelen.